Seo Services

Поліція посилює контроль за утриманням тварин в Чернівцях

Зусилля поліцейських спрямовані на протидію жорстокому поводженню з тваринами та посилення відповідальності власників тварин. Для цього правоохоронці спільно з міським Центром стерилізації і волонтерами здійснюватимуть низку організаційних та практичних заходів.
Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Чернівецької області.
У Головному управлінні Національної поліції в Чернівецькій області відбулася зустріч з директором міського комунального підприємства «Центр стерилізації тварин» і представницею Громадської організації «Волонтерський рух «Небайдужі».
Під час зустрічі сторони обговорили ситуацію з безпритульними собаками та котами на вулицях Чернівців, дотримання жителями міста Правил утримання домашніх тварин, а також стан розгляду звернень до поліції за вказаною тематикою. Так, від початку 2019 року до підрозділів поліції Чернівецької області надійшло 7 повідомлень про можливі випадки жорстокого поводження з тваринами. По одному з них матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом скеровано до суду, ще по двох зверненнях тривають досудові розслідування. Решта проваджень закрито за відсутності доказів правопорушення.
Учасники зустрічі домовилися про проведення найближчим часом спеціального семінару для дільничних офіцерів поліції з роз’ясненням їхніх дій у разі виявлення безпритульних тварин, їхнього нападу на людей, а також притягнення винних осіб до відповідальності за статтею 154 (Порушення правил тримання собак і котів) Кодексу України про адміністративні правопорушення.
За результатами аналізу випадків нападу безпритульних собак на людей, працівники Центру стерилізації розробили аналітичну мапу, на якій вказано локації з найбільш критичною ситуацією. Під час відпрацювання території обслуговування поліцейські звертатимуть увагу на бродячих тварин, наявність у них спеціальної кліпси у вусі та надаватимуть інформацію до Центру стерилізації.
Окрім цього, поліція спільно з Центром стерилізації та волонтерами посилять роз’яснювальну роботу серед населення. Так, громадянам буде надано інформацію про необхідність реєстрації домашніх улюбленців, Правила утримання домашніх тварин, визначені місця для вигулу собак і порядок дій у разі виявлення безпритульних тварин чи їхнього нападу на людей.
Також нагадуємо, що поліція завжди готова негайно реагувати на ваші звернення щодо жорстокого поводження з тваринами та порушення правил тримання собак і котів. Якщо володієте інформацією про такі правопорушення – звертайтеся на спецлінію «102».
ТВА
Поліція посилює контроль за утриманням тварин в Чернівцях Поліція посилює контроль за утриманням тварин в Чернівцях Reviewed by новини on жовтня 22, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.